2024-03-08
第一次來呢間墨西哥餐廳Verde Mar。平時比較少食墨西哥菜式。今次同朋友去咗呢間位於西營盤嘅墨西哥餐廳食dinner. 餐廳設計富有墨西哥特色,天花掛滿左好多動物公仔嘅裝飾。食物方面有驚喜,原來墨西哥菜都幾好味同埋好健康😋⭐️慢煮牛面肉 Slow cooked beef cheek barbacoa $189牛肉好嫩滑,入口即溶。佢另外有洋蔥粒、蔥粒同檸檬在旁邊,可以隨自己喜好加入清湯入面,同牛肉一齊食,味道好清新。⭐️Avocado fries $79炸牛油果條都係第一次食。個感覺好似食天婦羅。好特別!點埋綠色個醬汁一齊食,少少辣辣地,好好味😋👍⭐️ Quesadilla (2PCS) $99個薄餅好好味,好清新!營養豐富,係健康人士嘅首選。⭐️Avocado ice-cream $88賣相好靚,佢用牛油果🥑嘅外殼去裝住牛油果雪糕,中間係芒果雪葩。賣相好似一個牛油果。⭐️Avocado smoothie $78 好creamy好滑,佢加咗少少牛奶打混,口感更加幼滑。牛油果味道好濃郁,真材實料。⭐️Americano $38
餐廳設計富有墨西哥特色,天花掛滿左好多動物公仔嘅裝飾。
食物方面有驚喜,原來墨西哥菜都幾好味同埋好健康😋
⭐️Avocado fries $79
⭐️ Quesadilla (2PCS) $99
個薄餅好好味,好清新!營養豐富,係健康人士嘅首選。
⭐️Avocado ice-cream $88
⭐️Avocado smoothie $78