2024-09-20
今日我同公司嘅同事一齊去咗一間呢排成日聽到既 - Kanesaka Hong Kong:佢既場地超級好方便,好近我地,餐廳位於中環🌸 Dinner Omakase $2380,豐富多樣,每一種食物都似藝術品咁。🌸燒吞拿魚骹,呢款真係不得不說,經過網燒魚油出晒黎,散發迷人嘅香氣。唔會好油,一入口肉質豐滿,夾埋紫蘇葉和蘿蔔蓉一齊食,又有唔同既風味,一款菜體驗幾種不同感覺💯。🌸 津田宇生蠔,肉感飽滿,海水味剛好,配上新鮮檸檬,簡直就是生蠔既天花版💚。🌸 神奈川縣佐島八爪魚就以甜醬油、味淋、清酒慢煮,口感柔軟但無失去彈性,配日本黃芥末,再蘸點甜醬油同味淋,色香味俱全💚。🌸 茶碗蒸蛋,加入咗毛蟹,再掃上柚子皮,令味道更為突出,清爽得來口感豐富,尤其毛蟹既細膩處理,入口毛蟹肉同蛋完全融為一體😍。🌸 白海老壽司用上富山縣嘅白蝦,再加上青檸汁增香,更激發出白蝦既鮮味🌸 金目鯛壽司、中拖羅壽司以及大蜆壽司,選料上乘,盡顯師傅的功架。同時,淡淡既醬油香,配合上青檸的香氣,每一口都帶有似夏日的清新💋。呢間咁美味嘅日料店,未來會變成我哋新嘅午餐地方🤭。
呢間咁美味嘅日料店,未來會變成我哋新嘅午餐地方🤭。