2012-08-03 6 views
第一次經OR既TABLEMAP訂位, 估唔到這個功能又真係幾方便係網上輸入資料再經電話俾個CODE再做確認就可以.今次經網上訂位仲有9折優惠, 抵呀.準時7時半就已經到餐廳, 不過眼見都唔算多人, 不知為何都要安排我地2個入房(即係搭大枱), 感覺怪怪.今晚唔想食燒烤, 同友人就叫左個炆牛肋骨,韓式冷麵同燒黃花魚.先來6小碟前菜,最特別算係個蛋煎牛肉味道都唔錯,泡菜只帶點微辣但就爽口唔似其他食店既泡菜偏軟身.炆牛肋骨, 單睇賣相就知道炆得非常軟身, 炆既時間都掌握得好好, 肉仍然附在骨上.醬汁味道就偏甜. 初時都怕無飯配上會覺得油膩, 但出奇地此處既牛肋骨又唔會覺得好漏.再來就係韓式冷麵, 這一味係我地2個都覺得非常欣賞. 煙韌再加上雪梨片既清甜另外再加白醋又酸又甜又凍真係夏天必食.最後就係燒黃花魚, 第一次係韓國餐廳叫魚食, 估唔到好好味. 其實烹飪方法都係同日式燒魚差不多, 平時黃花魚肉質好淋, 但當晚食既魚質比較實好鮮甜, 唯一就係味道偏淡.整體來講此店既食物都做得出色, 只係價錢偏貴.

今次經網上訂位仲有9折優惠, 抵呀.

整體來講此店既食物都做得出色, 只係價錢偏貴.

2012-08-02