2023-10-01
依幾日天氣熱到一個點,令人食慾都降低咗,行完旺角都搵唔到心動嘅感覺,直到見到串爆。佢哋係一家以四川成都串串香出名嘅食肆,所以我揀咗2小時任飲任食冷鍋串串香,擼串串唔似扒餐咁要完整食曬一份,佢哋切成一啖一粒嘅大細,絕對係想試多啲口味,又唔想浪費食物人士嘅天堂。一進入店,麻辣香氣撲鼻,令無胃口嘅我有流口水嘅感覺。串爆的菜單實在令人垂涎欲滴,包括又香又滑嘅麻辣牛肉、風味特別嘅泡椒牛肉、爽口嘅千層肚、鮮嫩嘅孜然牛肋、鮮魷魚、五花肉、軟糯嘅肥腸、午餐肉、豬頸肉、鴨胸肉、雞肉、黑胡椒腸、單骨雞翼、雞軟骨、芝士腸、成都小香腸、花枝丸、牛肉丸、鵪鶉蛋、火腿金針菇、冬菇、杏鮑菇、豆卜、百頁結、魔芋、腐皮、白蘿蔔片、麵筋和魚片頭等等。多樣性嘅選擇確保了每位顧客都可以搵到自己鐘意嘅口味。除咗串串香,串爆仲提供各種美味的小食,例如棒棒雞,撕成一塊塊嘅雞肉配搭切得均勻纖細青瓜絲,係麻醬嘅調和之下十分惹味。仲有藤椒雞軟骨、麻辣千層肚、蒜泥青瓜和涼拌黑木耳等,依啲小食清爽可口。仲有解辣嘅成都老冰粉做甜品,提升咗用餐體驗。無論是辣味控定係喜歡溫和口味嘅人,串爆都可以滿足你嘅需求。每一啖串串香都充滿了豐富的香料和鮮美的
仲有解辣嘅成都老冰粉做甜品,提升咗用餐體驗。
無論是辣味控定係喜歡溫和口味嘅人,串爆都可以滿足你嘅需求。每一啖串串香都充滿了豐富的香料和鮮美的口感,令人回味無窮。此外,店內的服務態度友善且迅捷,令用餐體驗更加愉快。