2022-08-05 122 views
男朋友今次帶我嚟到銅鑼灣百德新街茶涮涮,由於個名好吸引所以我哋就二話不說入咗舖頭試吓佢咩料先。由於我哋兩個都好喜歡打邊爐,又喺門口見到個menu有瀨戶內檸檬塩麹湯鍋,幾有特色所以特別揀咗呢一個湯鍋....仲有美國特選黑豚肉😈相信各位好少會將檸檬放落去個湯鍋度,但呢一個食法有相當獨特而好夾🙈,就好似你從來冇諗過會將啲檸檬擺落去益力多咁🐒。再將黑豚肉放落去煮嘅時候,因為吸咗啲湯嘅味道,啲黑豚肉嘅鮮味因為檸檬嘅酸味帶咗啲好鮮嘅黑豚肉味出嚟,good good good!!> < 太出色了!最後不得不提佢哋每人提供左兩對筷子俾生同熟嘅食物分開用,真係好貼心啊!💕💕💕