2022-01-25
星期日嘅上環 多咗一份寧靜😚最啱嚟一杯咖啡消磨下個又熱又曬嘅下午😎Bluebird 開咗呢間分店 比西環店更理想有嚴重多打卡位 由門口到店內每一個藍色嘅角落 都好啱影相 而且佢個藍色好靚 好啱做影相背景💙🔹🔵🟦極愛榛子醬嘅我揀咗Nutella Latte☕️比想像中無咁甜 淡淡嘅榛子醬味 飲到最後發現有一舊醬沉喺底 如果先攪勻應該會好味啲香蕉蛋糕店員細心幫我加熱 配上咖啡變得好完美💯臨走前去咗閣樓參觀先發現上面有一個酒吧枱 可以飲酒消遣 而且好大空間做咗一個大地台 放咗舒服嘅軟墊喺上面😍呢個環境絕對可以坐一個下晝 慢活一下👍🏻💰Nutella Latte $42Ice Cappuccino $38Banana Bread $28👉🏻Bluebird Coffee 上環干諾道中128號豫泰商業大廈地下及閣樓.__________#上環 #文青咖啡店 #文青cafe #打卡cafe #打卡熱點 #狗狗友善餐廳 #狗狗cafe #nutellalatte #flatwhite #cappuccino #bluebirdcoffe #petfriendly #petfriendlyhk #she
最啱嚟一杯咖啡消磨下個又熱又曬嘅下午😎
Banana Bread $28
👉🏻Bluebird Coffee
上環干諾道中128號豫泰商業大廈地下及閣樓
__________
#上環 #文青咖啡店 #文青cafe #打卡cafe #打卡熱點 #狗狗友善餐廳 #狗狗cafe #nutellalatte #flatwhite #cappuccino #bluebirdcoffe #petfriendly #petfriendlyhk #sheungwan #sheungwancafe
#喫茶店 #きっさ #茶屋 #茶館 #コーヒー #カフェ
__________