2019-05-16 458 views
我平時都會間中食下吉野家,最鐘意就係食火鍋配清湯,貪其味道清甜!呢次我就貪方便,外賣左牛肉野菜溫泉玉子套餐諗住返屋企食!當我一打開個裝有溫泉玉子既紙杯時,我即刻嚇到俾唔到反應,無諗過有隻活生生既曱甴係隻蛋上面爬差啲連杯蓋都冚唔切俾佢爬出黎!之後我再慢慢打開杯蓋,確認左佢停止爬行後,就馬上影相,諗住交俾吉野家跟進,因為實在太嘔心了🤮我將相透過messenger連同聯絡資料send俾吉野家!第二日吉野家代表聯絡我了解事情,而我亦表示諒解今次只係單一事件,會繼續幫襯吉野家,亦都相信未必再有類似以上不快事件發生!佢地代表為表歉意,主動表示願意賠償返一份牛肉野菜溫泉玉子套餐作彌補,但一定要我落實用餐日期!由於我未能落實日期,佢提議寄給我一張牛肉丼換領券,方便我隨時換領,但價值相對較低!由始至終,我出發點係想吉野家知悉此事,希望佢哋係衛生方面有所注意,所以我亦最終接受價值較低嘅牛肉丼換領券!但直到今日,事件發生差不多四個月,期間我亦透過messenger追問過一次,但我仍未收到吉野家代表所講嘅牛肉丼換領券或任何回覆,與之前迅速與我聯絡既態度反差好大,不禁令我好懷疑佢哋有否正視客人嘅意見反映及衛生改

但直到今日,事件發生差不多四個月,期間我亦透過messenger追問過一次,但我仍未收到吉野家代表所講嘅牛肉丼換領券或任何回覆,與之前迅速與我聯絡既態度反差好大,不禁令我好懷疑佢哋有否正視客人嘅意見反映及衛生改善問題!
2019-01-24
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)