2021-01-17
嗚啊好耐無食靚壽司,今日特登出尖沙咀立鮨叫返夠本,而家外賣自取8折真心抵食😋 (以下價錢未折)去到嘅時候一定要睇本月精選嘅牌,會有好多正嘢✨ 今次喺個牌到就揀咗幾款。大吞拿魚鮫壽司 $68 大吞拿魚鮫即係魚嘅下巴位置,仲肥美過大拖羅🤤,油香好勁。吞拿魚腦天壽司 $48 腦天就係魚嘅頭頂位置,每條魚得兩塊㗎咋,又係肥美type,但又保持魚味,入口好滑溜,比起大拖羅,我覺得呢個更加好食😳 赤鯥 $58 之前食赤鯥都係omakase到食,我自己都幾鍾意佢魚肉帶鮮甜,同時炙燒過又逼到油香出嚟❣️ 牡丹蝦配燒蝦膏壽司 $53個配搭好鮮味,原本就咁食牡丹蝦都比較淡味,但個燒蝦膏真心mind blowing🤯 食落感覺係非常濃郁嘅精華,成件事昇華哂,抵食👏🏻其餘regular menu推介嘅有:火炙大吞拿魚腩壽司 $48 無火炙嘅版本略嫌太淡味,油香又唔夠 (可能因為腦天同大吞拿魚鮫太出色🤣),火炙完就更能逼出油香~火炙左口魚邊壽司 $20 又平又好食之選,燒得啱啱好,即使外賣都阻擋唔到佢入口即溶嘅口感🤤嘛嘛哋:鮟鱇魚肝壽司 $38 質地唔夠creamy,面頭嘅漬物略嫌蓋過魚肝嘅味道🙁同埋比較多壽司都
其餘regular menu推介嘅有:
嘛嘛哋:
同埋比較多壽司都用上柚子嚟調味,感覺有少少over,如果可以食到多啲魚本身嘅鮮味就好了~
不過總括嚟講都係好滿足嘅一餐,特別係外賣8折真係無嘢好挑剔🤣🤣
如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕