2022-04-03 401 views
今日經過新都會買外賣,見佢有7折優惠,叫左2個飯加個吉烈炸蠔。返到屋企打開嚟睇,一睇個燒牛舌丼,刀工精細,切到好似紙咁薄,完全冇食燒牛舌嘅感覺,見佢有燒過嘅痕跡,但一咬落去似烚熟果種feel 完全一啲都唔香口。另一個溫泉蛋燒和牛丼,我比佢嚇左一下,啲顏色似包公塊面黑忟忟,似煮完再煮唔似人地新鮮燒牛肉中間見到少少紅色,仲要切得好細塊,雖然咬落唔算靭同有肉味,但賣相咁見到都唔想食。套餐佢有個麵豉湯送,但份量少到好似倒瀉咗咁。之後個炸蠔係加15蚊有3粒,價錢合理但外層嘅粉漿厚到🤪,似食炸粉漿多過炸蠔。佢呢間食肆出名食精米,之前係堂食食過啲飯係煙靭有咬口,但今日完全食到一般珍珠米嘅質素。So far之前食堂食一直冇問題,但外賣一定唔會再幫襯,你比個7折我但質素差到咁我情願你收正價比啲好嘢我食🙁

套餐佢有個麵豉湯送,但份量少到好似倒瀉咗咁。

溫泉玉子伴燒和牛肉丼套餐及燒牛舌丼
2022-04-03
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)