2014-10-25 662 views
琴日出去高登買底板, 之後準備搭12A返屋企, 因為平時都系塔地鐵, 完全唔知個巴士站隔離開左間粥店.見天氣涼涼地, 突然想食碗粥, 點知full鬼左, 之後有人遞左張餐牌比我, 最後都系決定叫外賣.叫左一盒$7炒河粉 , 一盒$7炒米粉 , 加碗$12艇仔粥 . 返到屋企打開仲暖, 河粉多左少少油 , 不過幾好味, 青蔥味好香, 可能預先爆過, 自己系個返盒度加左甜醬同辣醬先拎走, 呢D醬真系好鬼夾河粉, 一盒幾多下, 同屋企人share, 反而炒米就沒咩油啦 , 用紅蘿蔔絲炒, 好彈牙同干身, 又系一大兜. 至於我個main course艇仔粥,勁足料 ,粥底好綿,有米香味, 我又唔覺得稀,我自己就比屋企人重口味, 食粥我一定加胡椒粉,正!P.S.比錢先知, 原來外賣+$1, 用飯盒裝個D原來唔洗加ga(炒粉麵) ,要kum蓋個D先收+$1(艇仔粥) lol

叫左一盒$7炒河粉
, 一盒$7炒米粉
, 加碗$12艇仔粥
. 返到屋企打開仲暖, 河粉多左少少油
, 用紅蘿蔔絲炒, 好彈牙同干身, 又系一大兜.

至於我個main course艇仔粥,勁足料

,要kum蓋個D先收+$1(艇仔粥) lol
2014-10-24
Waiting Time
4 Minutes (TakeAway)
$27 (Last Night Supper)