2022-01-11 288 views
第5波疫情下,入去想買外賣,侍應冇帶口罩,講左好幾句先戴翻好⋯⋯攞完外賣,老公話我知,原來廚房又係冇戴口罩😅翻到屋企,一心勁高興諗住試下佢個雞煲,但當我打開蓋⋯⋯生既?我嗌既係外賣雞煲喎,,,唔係買醃左既雞肉喎⋯⋯⋯⋯⋯⋯打電話諗住問下咩事,同我講d雞係7成熟。我有煮開飯,我知1成熟既雞,同7成熟既雞個樣係點既⋯⋯其實都真係冇下次,上次食又係,我地嗌腐乳通,俾錯左蒜蓉通我地,又話呢d係腐乳通,,,其實我唔係前世未食過腐乳通,我知腐乳通係乜野味⋯⋯但佢個蒜蓉通都炒得唔錯,就費事換翻la⋯⋯但係d雞倒左出黎落個煲度,個下呆左,冇影到相⋯⋯ 味道係ok既,但衛生同食物相符度就不敢恭維啦~ 但係1成熟既雞煲又唔戴口罩,幾好食都冇下次咯,都9588既⋯⋯

攞完外賣,老公話我知,原來廚房又係冇戴口罩😅

翻到屋企,一心勁高興諗住試下佢個雞煲
但當我打開蓋⋯⋯生既?
我嗌既係外賣雞煲喎,,,唔係買醃左既雞肉喎⋯⋯⋯⋯⋯⋯

打電話諗住問下咩事,同我講d雞係7成熟。

我有煮開飯,我知1成熟既雞,同7成熟既雞個樣係點既⋯⋯

其實都真係冇下次,上次食又係,

2022-01-11
TakeAway