2022-08-11 203 views
呢間舖裝修得好日式,出面仲有凳唔洗曬住等位。入到去間舖去算大,唔會畀人有種壓迫感嘅感覺。枱凳裝飾都用咗木,食得好舒服。今次每一碗都係雙拼,所以差唔多叫晒所有餃子。推介兩款餃子。香葉豆角豬肉餃✨✨一開始唔係好知咩係香葉,所以對呢款餃冇咩特別期待,但係第一啖咬落去真係有驚喜。全個口都充斥着九層塔嘅味🤤,豆角都保留少少脆口,加埋豬肉呢個配搭神奇地夾。今次叫咗湯餃,但係如果係煎餃嘅話應該會更加好味。西洋菜豬肉餃👍🏻👍🏻透過餃子皮都見到綠色嘅西洋菜,好足料,脹卜卜。好濃郁西洋菜味,食落啲西洋菜好新鮮好嫩,唔會韌,冇渣。呢一款剩係得西洋菜,唔會有其他料搶咗西洋菜味。椰菜冬菇雲耳豬肉餃都好味🤟🏻

香葉豆角豬肉餃✨✨

西洋菜豬肉餃👍🏻👍🏻