2021-02-18
每次喺佐敦行過去尖沙咀方向都會經過呢間食gelato既店 呢幾日氣溫回升 我哋今日終於入去食返杯gelato😋 除咗主打嘅意大利雪糕 櫥窗入邊仲有多款意大利蛋糕 一場嚟到當然雪糕同蛋糕都要試吓🤩 雪糕口味有咁多款 心大心細嘅我哋一於揀晒一杯三球😛 我哋分別試咗芒果 朱古力同海鹽焦糖三款口味🍦 當中芒果最為清新 芒果味都好濃郁🥭 但係我最鍾意都係朱古力味 唔太甜但非常香濃嘅朱古力味 令人一啖接一啖食唔停口🤤 海鹽焦糖海鹽味都幾出眾 配搭焦糖令整體唔會過甜👍🏻 一場嚟到點可以唔試埋佢哋招牌口味嘅開心果galeto呢? 我哋就係揀咗一杯凍朱古力配搭開心果雪糕😍 因為有雪糕喺面 當朱古力本身唔會好甜 開心果味濃 食到粒粒開心果 超滿意😋最後我地仲試埋情人節版本嘅Tiramisu 🤩 喺Tiramisu 面仲有一層朱古力 會比正常版本甜 不過情人節一年一次冇所謂啦🌟