2018-11-20
焦糖忌廉吐司 $55如果香港同外國都計埋 其實我都食過三四次Tom N Toms了今次揀左個有cream既 視覺效果即刻靚左 焦糖醬同粉曬係白色忌廉上 連顏色都同吐司match埋有左cream唔單止好睇左 仲易左入口 想要幾多cream自己一路食吐司一路就住落 甜甜地又唔會over 比起上次我試既另一款咸咸地又另一番滋味吐司唔使多講 水準之上 烘到外表金黃 食起黎香脆鬆軟兼備 簡單既麵包配上唔複雜既整法已經好好食 焦糖口味方面 怕甜既朋友唔使擔心 可能忌廉已經有一定甜度 所以焦糖醬唔算落得好重手 更加適合大部分人 鍾意甜既我當然就多多益善啦Times Square呢間Tom N Toms都幾旺場 雖然近兩次都咁岩有位 不過我見weekend下午茶時間都基本滿座 都側面證明左有一定質素 想當年我係韓國旅行第一次食 香港都未有分店