2017-04-19 948 views
每逢每個月嘅初一十五呢啲日子,個心都忽然虔誠起來,上個禮拜就自己一個去咗荃灣呢間嘅大自然素食食齋。呢間餐廳係下午茶時間仲有半價添,但係只係餐牌上散叫嗰啲先有半價,其他套餐就冇半價,不過咁樣都好抵食呀。因為一個人去食嘅關係,所以叫嘅份量唔算好多,叫咗兩件法式牛油果焗多士,同埋一碟燒汁露筍牛柳卷。先講講佢嗰塊法式牛油果焗多士,我覺得佢嘅料都算多,同埋多士一到咗就聞到好香,咬落去嗰塊多士度,好鬆軟同埋唔會好膩。至於佢碟燒汁蘆筍牛肉卷,個賣相都唔錯,但係食落去就覺得個蘆筍有少少涼左,去外面嗰塊「牛肉」,真係有一種牛嘅鮮味。今次先係食咗呢兩碟齋先,下次可以再喺初一十五時,再去試試佢其他嘅齋菜。

2017-04-11
Type of Meal