原來元朗都有一條大排檔街上次夜晚行過相當熱鬧!今日就揀咗其中一間試吓佢啲小炒其中一個吸引我哋嘅原因~就係呢隻脆皮炭燒雞見到台台都叫!睇嚟非試不可拔絲菠蘿咕嚕肉超有鑊氣!甜酸互相中和 同埋夾起每一舊都真係拉絲架送白飯一流通菜鮮魷黃金墨魚咀炸到粒粒鹹香十足!!上枱時熱辣辣~大排檔就食呢一種鑊氣 夾啤酒食直頭係絕配主角炭燒脆皮雞登場明爐炭火烤燒~雞皮超級脆 真係內外軟 猛火燒,但係入面肉質仍然係超級juicy 食落好香口 果然係招牌菜貼心附上手套同鉸剪方便你落手食想再惹味啲,可以加埋淮鹽~不過本身已經好入味再加就有啲太鹹啦脆皮雞全部都即叫即燒!所以一坐低就要嗌咗佢先都要等15至20分鐘,食住其他小菜等就差唔多啦~我哋三個人食咗三個小菜 +1隻雞每碟都份量十足如果胃口比較細嘅女仔可以酌量再叫少啲 或者考慮打包返屋企食多餐Overall CP值很高不過有冷氣坐既地方相當有限 如果大熱天時坐街邊都幾挑戰耐力~
原來元朗都有一條大排檔街

明爐炭火烤燒~雞皮超級脆 真係內外軟

貼心附上手套同鉸剪
方便你落手食

脆皮雞全部都即叫即燒!所以一坐低就要嗌咗佢先
都要等15至20分鐘,食住其他小菜等就差唔多啦~

我哋三個人食咗三個小菜 +1隻雞
每碟都份量十足