2020-07-25 679 views
見好耐冇食拉麵經過又唔洗排隊就試依間位置就唔太好 起2條電梯之間 俾人望住曬咁 又驚人咳一咳飛曬啲菌落黎...餐牌選擇比一般拉麵店多 而且味道較特別又梅子醬 又柚子味咁 仲有2款限定款式: 墨魚拉麵同芝麻醬雞肉冷麵我就揀咗個人氣嘅 鮮味蛤蜊濃湯拉麵 ($89)+菠菜 (+$12)賣相不錯 已被蜆吸引了👀真係超多蜆肉😂我諗有~15隻仲要食落幾新鮮 唔太沙 又唔腥湯底味道好濃郁 令拉麵十分入味 🍜麵質我揀咗硬 的確一開始食係硬咗少少 (但係都熟嘅) 不過浸咗起湯一陣就越來越淋 變咗啱啱好 所以寧願一開始揀硬麵條比較幼身 未去到話超彈牙嗰隻 但係有口感同好滑👍🏻都好食仲有幾片椰菜 椰菜味就唔出 亦冇原先脆嘅口感 好彩另加咗個菠菜菠菜超清淡因為完全烚 除左加咗少少芝麻粒 乜醬都冇加🥬預你加入湯麵食不過我分開食 食完鹹鹹嘅拉麵 餸一口菠菜中和吓口味😌至於另加嘅叉燒(+$13)半肥瘦 厚厚嘅一塊 但係唔夠腍 味道亦唔出 $13 一塊真係唔抵食-賣單2個人各一個拉麵 各加咗1樣野原本加埋service charge 10% $207.9但疫情關係 有20%off 食市優惠 變咗 $170如果冇優惠就
見好耐冇食拉麵
湯底味道好濃郁 令拉麵十分入味
仲有幾片椰菜 椰菜味就唔出 亦冇原先脆嘅口感
好彩另加咗個菠菜
不過我分開食 食完鹹鹹嘅拉麵 餸一口菠菜中和吓口味😌
至於另加嘅叉燒(+$13)
賣單2個人各一個拉麵 各加咗1樣野
原本加埋service charge 10% $207.9