2022-07-28 541 views
九龍灣📍外婆辣酒米線專門店👉皇牌辣酒湯配豬腩片紅薯粉 $43其實食過呢間好多次,因為覺得好食😂湯底好香酒味,我叫左普通小辣,係真係小辣嘅,好少好少辣味,唔會話零辣,我覺得食開譚仔10小辣都可以試下😉除左酒味辣味,仲有酸味,我覺得好好飲😂餸方面,木耳份量好似比之前多左,木耳好襯個湯,腩片份量唔算多,但係配埋其他配菜都足夠。👉外婆酸辣湯配肥牛紅薯粉 $41呢個我無食🤣我淨係聞左個湯,下次食左再分享👉泡麻雞 +$28轉例佢有泡麻雞,外婆雞,口水雞同酸辣雞。跟餐加$18一份,份量係1/6隻雞,加$28轉例係1/4隻雞。跟餐係幾抵嘅,因為$28有例😂 四隻味我都食過,我個人最鍾意泡麻雞。佢係少少辣,好少好少麻,有啲泡椒味,調味方面就算有豉油都應該落左好少,佢嘅味道主要來自辣椒同其他固體調味料,好惹味,推薦。雞肉同皮都滑,無overcook。👉外婆雞 +$28轉例同樣係例,不過可能上下例嘅分別,呢份對比泡麻雞少dd。外婆雞唔知係唔係即係呢間鋪秘製嘅獨家味道?佢同出面嘅口水雞有啲似,但無咁油,比較多豉油,味道係偏甜,同埋醬汁係比例稀,少渣。對比泡麻雞口味會無咁重。。👉羅漢果茶幾濃味,無溝過量嘅水,飲
九龍灣📍外婆辣酒米線專門店
皇牌辣酒湯配豬腩片紅薯粉

👉皇牌辣酒湯配豬腩片紅薯粉 $43
其實食過呢間好多次,因為覺得好食😂
外婆酸辣湯配肥牛紅薯粉

👉外婆酸辣湯配肥牛紅薯粉 $41
呢個我無食🤣我淨係聞左個湯,下次食左再分享
泡麻雞(例)

👉泡麻雞 +$28轉例
外婆雞(例)

👉外婆雞 +$28轉例

👉羅漢果茶
幾濃味,無溝過量嘅水,飲落去甜同回甘都重,食完好岩飲。
2022-07-03
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
Type of Meal
Lunch