2023-12-25 451 views
今日試咗《立鮨》嘅午市套餐,餐廳嘅午市套餐有好多款式嘅美食。我揀咗極上壽司定食,只係$188。呢個套餐包括赤身、中吞拿魚腩、三文魚、珍寶赤蝦、火炙左口魚邊、深海池魚、北海道帶子同海膽壽司,仲有迷你清湯稻庭烏冬同湯同沙律。食落真係豐盛又滿足!首先試咗赤身壽司,佢嘅肉質鮮嫩!再嚟中吞拿魚腩,佢嘅味道濃郁,脂肪嘅香滑口感真係好味😋三文魚壽司有豐富嘅油脂同鮮味,食落好順滑。珍寶赤蝦壽司鮮甜。火炙左口魚邊焦香味令味道更加突出。深海池魚有淡淡嘅海洋味道同緊實嘅肉質,非常鮮味。北海道帶子鮮甜,帶有淡淡嘅甘甜味道。最後就係海膽壽司,濃郁嘅海洋味道同綿密嘅質感,絕對係壽司愛好者嘅最愛!除咗午市套餐,餐廳都有單點壽司嘅選擇。我試咗松葉蟹肉海膽壽司,松葉蟹肉嘅鮮甜同埋海膽嘅濃郁真係令人驚喜,每一口都充滿著美味。瀨尿蝦配蟹膏櫻花蝦壽司,味道層次豐富。原隻活赤貝壽司大隻爽口。粒貝壽司都好爽。