2021-08-13
豐鍋雞煲佢地有幾款唔同既雞煲,今次揀咗滋補螺片花膠雞煲,呢款係比較上清淡啲既。有半隻同全隻可以揀,我地揀咗半隻價錢$218。呢款本身會配埋個湯,聞到有淡淡既香味,又幾清甜。螺片,花膠同埋雞肉會別外分開。店員會先等湯煲滾咗之後再放埋其他材料落去,仲會提你幾耐之後食得,呢方面係幾貼心既。。之後仲order咗其他火鍋配料,雜菜籃( HKD70)足夠2—3人食既份量,四款既青菜都算係新鮮又冇咩爛。如果淥完雞同牛肉之係既湯黎淥菜,菜就會更甜同好食。手工即炸魚皮( HKD52)一份有3大件,炸得好香脆,放落湯到淥10幾秒已經食得,呢款魚皮比較脆啲,食落更有咬口, 個人都幾鐘意食。手工四寶丸 ( HKD88)一份有8粒,每款丸有2粒,其中蝦丸同黑墨黑魚丸就比較彈牙同多汁。頂級安格斯牛小排 ( HKD188),見到有唔少人推介必食,黎到都見到質素幾好,油花分佈平均,食落有牛味,油脂味都幾香,肉都幾嫩滑。份量價錢都算幾扺食。玫瑰柚子 ( HKD38),藍蝶雪梨 ( HKD38)
。