又幫公司完成咗個大project,所以老細請咗我哋食晏,揀咗依間日本料理店食午餐,睇個樣好似好掂,超級期待‼️咁多個套餐都好吸引,左揀右揀之後,最後揀咗個♨️ 特選A5和牛燒肉配涮涮鍋 ♨️依個餐最犀利嘅地方係可以同時燒肉同涮涮鍋,唔洗2選1😽套餐配咗4款肉,✅臂腰肉蓋&肉眼&前上腿腱&腹脅肉,用嚟燒嘅和牛油花豐富,切得較厚身,肉味更濃郁😻和牛臂腰肉蓋🥩經常用於燒肉,佢嘅肉質軟嫩,入口即化,而且肉味濃郁,簡直係人間美味。而和牛肉眼👁️更加係高級食材之一,帶有脂肪嘅肉眼,煮到剛好嘅熟度,肉香四溢,係一種超凡脫俗嘅享受。至於和牛前上腿腱,佢均勻嘅肉質同油花🌸,燒後既有嚼勁又���會太淋,份外惹味。最後,和牛腹脅肉🥓佢肥瘦相間嘅肉質,經過燒肉一煮,肉汁四溢,油脂化開,令人回味無窮。喺寒冷嘅冬日,同親朋好友一齊食火鍋,嘆返個過癮嘅和牛火鍋,絕對係一種幸福嘅感覺❤️。要記得啦,食火鍋嘅時候記得慢慢嘆,咁先可以真正品嚐到和牛嘅鮮味同美妙滋味👍。用嚟涮涮鍋嘅和牛則較結實,輕輕烚10幾秒就可以食,口感上無燒和牛咁柔軟,比較有嚼頭😺一個套餐體驗到兩種牛嘅特點,性價比高❗️❗️