2010-05-12
本來想去LKF Hotel上面果間日本餐廳食,點知close左...於是行返落去,見到Naozen,又唔算多人, 又有米之蓮推介,就入去試試~由於我地未來過, 所以叫他們推介~原本想飲清酒, 但佢地就推介左自家制梅酒比我地! 我地每人叫左杯, 味道好清新, 在這個悶熱天氣裏喝一杯,感覺真好!朋友超愛魚生, 我地叫左好多! 全部都好新鮮!他們推介左紅XX立魚(唔記得左個名), 超新鮮~ 朋友話5月正是這種魚的當造期, 比得上在日本食!我地仲要左鯛魚, 左口魚, 油金魚, 連比較少有用來做刺身的池魚和針魚都有! 由於池魚和針魚好快會鯹所以有好多日本餐廳都唔做呢兩種魚既刺身!而呢度就保持到唔鯹, 証明真係好新鮮!我地無乜叫熱食, 因為食魚生都食到差唔多飽~淨係加左炸豆腐, 燒鰻魚, 燒牛舌同冷麵! 炸豆腐 - 好食燒鰻魚 - 佢話係日本入口, 不過我分唔到有乜分別~ $220有d貴 燒牛舌 - 好難唔好食, 不過佢配上生菜, 可減低油膩的感覺, 很好!!冷麵 - 好食, 麵條彈牙!唔知食左幾錢, 因為朋友在我行開果陣埋單~ 再次多謝友人請食飯~~
由於我地未來過, 所以叫他們推介~
原本想飲清酒, 但佢地就推介左自家制梅酒比我地!
朋友超愛魚生, 我地叫左好多! 全部都好新鮮!
而呢度就保持到唔鯹, 証明真係好新鮮!
我地無乜叫熱食, 因為食魚生都食到差唔多飽~
淨係加左炸豆腐, 燒鰻魚, 燒牛舌同冷麵!
炸豆腐 - 好食
冷麵 - 好食, 麵條彈牙!
唔知食左幾錢, 因為朋友在我行開果陣埋單~
再次多謝友人請食飯~~