2011-05-04
一生人一次既大事,我地揀左 Langham Place Hotel. 揀呢度因為地點方便,mingle area地方夠大,樓底極高,Michelin 2 stars。原本 serve 我地既係 Anna,一路都跟得好好,好nice,好friendly,又易話為,跟得又勁貼。點知有日佢走左,轉左 Becky 跟。Becky 唔係唔 nice 既,只係cool 囉,無種 friendly & warm 既感覺,跟野亦都無Anna 咁貼,試過 email 左幾次都無覆,過左2個weeks 先覆。雖然之後越做越好,點都要扣一兩分啦。個場個個 guests 都好鐘意! 入席前,無人肯入去坐,全部人都係 mingle area 度摸住酒杯傾計,食野,睇相簿,成個環境都好正! 加埋朗豪而家做緊 X’mas deco,開晒 Partition,好鬼靚! 當日 Langham Place 亦派左個 assistant 跟我,佢跟得好貼,係咁問我要唔要野飲,坐唔坐,幫我整返好條 gown… etc。真係好好 service!所有 staff 都好 friendly,上到套房,仲有龍鳳披同少少生果,又 re
一生人一次既大事,我地揀左 Langham Place Hotel. 揀呢度因為地點方便,mingle area地方夠大,樓底極高,Michelin 2 stars。原本 serve 我地既係 Anna,一路都跟得好好,好nice,好friendly,又易話為,跟得又勁貼。點知有日佢走左,轉左 Becky 跟。Becky 唔係唔 nice 既,只係cool 囉,無種 friendly & warm 既感覺,跟野亦都無Anna 咁貼,試過 email 左幾次都無覆,過左2個weeks 先覆。雖然之後越做越好,點都要扣一兩分啦。 個場個個 guests 都好鐘意! 入席前,無人肯入去坐,全部人都係 mingle area 度摸住酒杯傾計,食野,睇相簿,成個環境都好正! 加埋朗豪而家做緊 X’mas deco,開晒 Partition,好鬼靚! 當日 Langham Place 亦派左個 assistant 跟我,佢跟得好貼,係咁問我要唔要野飲,坐唔坐,幫我整返好條 gown… etc。真係好好 service!所有 staff 都好 friendly,上到套房,仲有龍鳳披同少少生果,又 reheat 野食比我地~ 早上的 Room Service 早餐都好正,入席前既蛋糕我無時間食,但聽返都話好正好好味~ 最印象深刻既係 upgrade 左既南瓜西米露,真係正到.... 個個怕肥既朋友都食晒,仲想添食! 另一樣扣左分就係,原來新娘 check in 房間,要比低 deposit! 但事前一路無講,我覺得好唔應該囉… 我諗唔係好多新娘會係個日帶錢出街囉!
至於食物方面,大家可以1000個放心! 我地 upgrade 左幾味dish。我之後不停咁問返有食野既 guests,佢地個個都話d 野食係好好味的! 有幾個 guest 仲話,係咁多餐婚宴類面最好食個餐,真係由頭食到落尾,service 好到不得了! 有個 guest 仲話d 野食好食過酒樓婚宴囉! 我爸爸有個朋友黎飲,佢係做大廚的,佢都話d 野食好得好得!
要 book 就要早,Langham Place d 期好 full,而且 minimum charge 都唔平,weekday 會好少少,不過都真係唔平!