2023-03-13
今日收工又約左個好耐冇見嘅朋友,佢住港島區,於是揀左銅鑼灣呢d佢岩我又岩嘅地方食飯!七點多入到餐廳,得番好少枱,咁早都幾多人!打開餐牌,我覺得都幾多款式揀,價錢都唔係貴,兩個人都唔難揀!有burger, pizza, pasta, 扒,甜品等等~蒜蓉炒野菌好香牛油蒜蓉味,我而家食完差唔多兩個鐘個口都仲好大陣味,不過比較喜歡清淡嘅我就需要飲好多水🙈d菇都幾有咬口👍🏻草飼澳洲肉眼牛扒10oz 雖然呢個扒係全個餐牌最平,唔代表質素低~首先要讚order7成真係比7成熟,有聽客人要求👍🏻有牛肉味唔係好濃,都有嘅,我比較喜歡邊位,有焦香得黎又有牛脂,又唔會太熟,呢個價錢我覺得抵食過Outxxxk少許蕃茄肉丸意大利粉餐廳好細心,意粉可以揀扁意粉甚至長通粉👍🏻扁意粉係一款較為厚身嘅扁意粉,煮得剛剛好,幾鍾意呢款嘅口感!肉丸味道冇咩特別有少少似牛丸味,但係幾惹味,因為外皮帶陣陣焦香味!法式焦糖燉蛋燉蛋面舖滿焦糖,我鍾意咁多,咁樣先可以啖啖都有焦糖!雖然焦糖偏厚身,卻不會硬,而且整體不會太甜👍🏻可能我同朋友比較細聲,背景播住音樂令我地講野有d吃力
蒜蓉炒野菌
蒜蓉炒野菌
草飼澳洲肉眼牛扒10oz
草飼澳洲肉眼牛扒10oz
蕃茄肉丸意大利粉
蕃茄肉丸意大利粉
法式焦糖燉蛋
法式焦糖燉蛋
可能我同朋友比較細聲,背景播住音樂令我地講野有d吃力