2019-07-20 86 views
一心想黎Bugis試下佢個招牌菜新加坡無骨海南雞飯,可惜我們入座時間太夜,海南雞已售磐,唯有試下其他食物,我地order左2份一人套餐,套餐有包1份小食,1份主菜加1杯飲品,另外追加1份小食。小食系列 — 新加坡香煎魚餅、酸辣鳯爪、芝心榴蓮波波(+$15)魚餅不過不失,無骨鳳爪酸辣開胃,值得一提係榴蓮波波,炸得金黃酥脆,一咬榴蓮饀多,味道香濃,絕對係新鮮炸起,榴蓮愛好者必試👍🏻黑糖珍珠豆漿黑糖珍珠煮得唔錯,但飲前一定要將珍珠同豆漿搞拌均勻。鮮🍋奇冰(+$18)味道清新,非常消暑解渴,最啱食完辣野飲!一人套餐 — 咖喱雞鍋配飯老火湯雞鍋份量較多,全部都係外皮酥脆的雞鎚,配料有豆卜同薯仔,咖喱有椰香味辣度適中,送白飯一流。一人套餐 - 巴東牛肉配椰漿飯相比其他菜式,巴東牛肉就有點兒失色了,如果牛肉煮得再軟腍d會更好。

黑糖珍珠豆漿
黑糖珍珠煮得唔錯,但飲前一定要將珍珠同豆漿搞拌均勻。

鮮🍋奇冰(+$18)
味道清新,非常消暑解渴,最啱食完辣野飲!

一人套餐 — 咖喱雞鍋配飯老火湯

一人套餐 - 巴東牛肉配椰漿飯