2024-08-23
呢間餐廳真係一次過滿足幾個願望!夜晚想飲茶食點心,佢哋提供即叫即蒸大份量嘅點心,超級方便。我好推薦佢哋嘅蝦多士、蝦餃、蟹鉗同小籠包,份量真係超大又好味道。另外佢哋嘅澎湖蜂蜜蒸黑糖糕都值得試試,口感軟軟糯糯,唔會太甜。再講主菜方面,我好鍾意佢哋嘅乳鴿、椒鹽鮮魷、豉汁豆卜蒸鱔片同欖角醬燒骨,全部都係超下飯嘅好味道。燒骨同鱔片尤其係好食,真係幾適合用嚟配飯。餐廳仲貼心咁即場蒸白飯,超意外!花膠螺頭燉赤肉湯,用料十足十分推薦保身之選,喺屋企好少會煲到喱種美道。仲有的自家制嘅健康飲品,羅漢果雛菊茶同埋薏米檸檬水都好推介,唔會太甜低糖。同埋甜品,我發現佢哋嘅雙皮奶同焦糖燉蛋都好出色。佢哋仲有啫啫煲同烤魚,下次一定要再嚟試。呢間餐廳真係一次過滿足唔同口味,值得大家嚟一試!