2018-05-14 61 views
返日文班前想食川菜,就約朋友去咗呢一間川菜到一齊食,之前已經去過旺角兩間分店,都食過覺得唔錯!呢一間分店比旺角果兩間好似更有風味呢!我照舊都係叫咗呢度嘅酸菜桂花魚,朋友話想試吓呢度嘅醬爆雞丁同擔擔面!酸菜桂花魚,我另外加左一份薯粉係入邊,可惜薯粉份量唔算太多有點兒唔夠喉!不過值得一讚嘅係桂花魚好新鮮, 而且冇乜碎骨可以淡淡魚肉咁放入口!薯粉給晒酸菜魚湯好甜好好味!醬爆雞丁入面有花生同雞粒,其實個人覺得味道偏濃,但食落辣辣地雞丁又夠嫩滑,都算唔錯!擔擔面同我哋平時食開嘅上海擔擔麵係唔同嘅,原來四川嘅擔擔麵係冇花生醬的,不過麵線都好幼好滑!配埋醬爆雞丁食都好夾呢!

醬爆雞丁入面有花生同雞粒,其實個人覺得味道偏濃,但食
落辣辣地雞丁又夠嫩滑,都算唔錯!