2024-09-05 179 views
之前經常幫襯開,但佢地店員啲態度真係讓我哋大開眼界,係我哋由此以來遇過最差最失望的餐廳員工,有客人在佢哋店度無辜癩野上身時,佢地都事不關己、高高掛起,當睇熱鬧咁,一啲責任心和同情心都冇,雖然唸到佢地平時其實都係當客人冇到咁都合理既。師傅煮得再好味有咩用,一間不會顧全客人安全、不當客人存在、看不到人情味的餐廳,可以生存得幾耐?甚至覺得係浪費左師傅啲心機!香港變得冷漠便是有呢啲人的存在。不會再幫襯了。
香港變得冷漠便是有呢啲人的存在。不會再幫襯了。
睇咗食評話好好食,之後我先至落去,點知嘔血啦,忍唔住要寫評語,真心太差太差,未食過咁難食嘅辣嘢,嗌咗四個餸,回鍋肉,硬繃繃乾到咬唔到,酸辣土豆絲好似清炒土豆絲咁仲要冇味嘅,水煮田雞好似蕃茄酸辣湯咁完全冇辣味,田雞唔新鮮,唯獨是個雞腎好少少,但係都係唔好食,真係極之失望,我好少寫評語寫人哋最多唔去啫,但今次真係忍唔住要寫,同啲夥計講,睬你有味,佢係時運高睇你唔到聽你唔到,好似大把生意做,根本就唔優做😡
2023-11-01 522 views
做完運動,跟朋友過嚟「老川皇」食四川菜,貪佢夜一夜都開,而且非常惹味😋😋麻辣香鍋($148)🥘🥘包含多種海鮮和蔬菜等食材,搭配特製的麻辣醬汁炒煮而成。具有辣味濃郁、香氣四溢的特點,是一道能夠帶來激烈口感和豐富風味的菜餚。除了辣味,還帶有麻味,是由花椒所帶來的特殊風味。黃金海中蝦($158)🦐🦐用麵粉和調味料裹上的蝦肉,再經過油炸而成的一道美味菜餚。蝦肉新鮮,外層口感酥脆。四川涼麵($30)🍜🍜以麵條為主要成分,清涼開胃,配上香辣的調味料,飽肚又清涼美味。鐵板黃鱔($128)🧆🧆黃鱔新鮮有咬口,醬汁惹味具有豐富的口感和營養價值。如果你喜歡魚類菜餚,這道鐵板黃鱔可能是一個值得嘗試的選擇。虎皮尖椒($68)🫛🫛口感綿軟,酸中帶甜、甜中帶辣、辣中帶 鮮、鮮中帶香,內層保持著椒子的鮮嫩和辣味。牛奶卷($38)🫔🫔由酥脆外皮和牛奶內餡組成,口感輕盈,味道香甜。蜂蜜檸檬柚子茶($19)🍹🍹以柚子、檸檬和蜂蜜為主要材料,有清新的口感和微酸的味道,非常適合消暑和解渴。老川皇 (佐敦)地址:佐敦吳松街45號地舖電話:2780 9119

麻辣香鍋($148)🥘🥘

黃金海中蝦($158)🦐🦐

四川涼麵($30)🍜🍜

鐵板黃鱔($128)🧆🧆

虎皮尖椒($68)🫛🫛

牛奶卷($38)🫔🫔
由酥脆外皮和牛奶內餡組成,口感輕盈,味道香甜。

蜂蜜檸檬柚子茶($19)🍹🍹

老川皇 (佐敦)
地址:佐敦吳松街45號地舖
電話:2780 9119
2023-10-25 301 views
今天特意帶愛吃辣的老爸吃川菜,我們大概6點半來到這家老川皇,店不算大但聞到川菜的香就知道很對味呢因為很餓,我們叫了干鍋黃鱔,鮮花椒田雞,蔥爆羊肉還有泡椒鳳爪和爆漿椰汁流心球~先來的是泡椒鳳爪,很爽口,不過對於我爸來說可能有點硬,辣度適中。 然後,鮮花椒田雞就上來了呢,我們叫的是小辣,味道很好,而且田雞的分量十分足夠,肉很嫩滑。接著就是干鍋黃鱔,還有一個小火爐熱著呢,味道濃郁,黃鱔香而不膩,我最愛吃就是這個。最後上甜品,椰汁流心球的確挺爆漿,外面脆脆的很不錯。 總的來說我會推薦給吃辣的朋友~

2023-10-18 181 views
今日放工想食辣野😍擇左佐敦老川皇,食足咁多年都咁正宗!又好食又抵食!。🥢韮菜豬肉餃 $48呢款餃子皮薄餡多,韮菜同豬肉嘅配搭絕對係一絕!韮菜嘅清香同豬肉嘅鮮味完美結合,每口都咬到餡汁滿滿,好餸飯。。🥢干鍋菜花 $88菜花炒得恰到好處,保持咗脆身同香氣,再加上干鍋獨特嘅醬汁,入口即化!食落香辣鹹香,咬落滋味十足,好開胃!。🥢農家小炒肉 $98豬肉炒得香糯,肉質鮮嫩多汁,咬下去肉汁四溢,加埋蔬菜同香料一齊炒,更增豐富口感。味道家常,又充滿濃濃的家鄉感!。🥢辣子雞 $98辣椒炒得香辣,雞肉炸至酥脆,外脆內嫩!每一口都可以感受到辣椒的激情和雞肉的嫩滑,辣得香口開胃!。🥢酸辣粉 $30酸辣粉汁液濃郁,配上彈牙的粉條,口感豐富!吃到夠辣夠酸,每一口都刺激味蕾,令人回味無窮!。

🥢韮菜豬肉餃 $48

🥢干鍋菜花 $88

🥢農家小炒肉 $98

🥢辣子雞 $98

🥢酸辣粉 $30
2023-10-17 125 views
朋友話好耐無食四川野,所以約左上個禮拜去位於佐敦的老川皇食晚飯。我地分別點左:農家小炒肉用嫩豬肉同好多新鮮蔬菜炒,香味好醉人。豬肉切成薄片,再醃製住,更入味同肉質軟滑。廚師炒菜嘅時候好巧妙地捽炒住蔬菜,保持佢地嘅脆嫩口感同埋同肉片味道完美結合。呢碟小炒肉色、香、味俱全,一咬落去,質感細緻多汁,每一口都令我好過癮。再嚟,講番干扁四季豆。呢碟菜色好靚,豆莢又爽脆,口感好豐富。廚師先高溫煮炒四季豆,令佢保持爽脆,唔會黐手黐牙。然後,佢哋再加入啲調味料同蒜瓣一齊炒,令豆莢保持住原本嘅鮮甜味道。呢碟干扁四季豆煮得剛剛好,唔單止餐飲保留住蔬菜嘅營養價值,仲帶出豐富嘅口感同豆香味。

2023-01-28 567 views
食之前見到咁多好評,滿懷期待。結果大失所望,真係無食過咁差嘅川菜,好離譜。究竟d好評係點嚟嘅?叫左個酸菜魚,d魚有好多骨,味道亦唔係酸菜魚嘅味道,好似就係隨便將d酸菜+魚煮埋一齊,再加d辣椒。另外仲叫左個雞煲,肉質非常嚡,好難入口。其實係咪大廚放假?我懷疑煮嘢俾我哋食果個廚師完全唔識煮川菜,難食到咁。之後見到店內貼滿各種雜誌報導、獎項之類,更加覺得不可思議。今次嘅中伏經驗真係令人好難忘,所以忍唔住嚟點評。
食之前見到咁多好評,滿懷期待。
另外仲叫左個雞煲,肉質非常嚡,好難入口。

今次嘅中伏經驗真係令人好難忘,所以忍唔住嚟點評。
2023-01-28
Type of Meal
Lunch
2022-11-22 535 views
味道ok,大陸的味道!不過要早D去食,店內太迫,坐滿客人其實好辛苦!魷魚份量都可以😋羊肉冇乜味😯😯干鍋肥腸好食👍🏻🤤只可是一間小店一罐汽水竟然$17所以為咗汽水不會再去
味道ok,大陸的味道!
所以為咗汽水不會再去
2022-09-13 624 views
最近迷戀上川菜,發現自己都幾鍾意食麻辣。喺佐敦返工放飯,行過見到就入咗去。.50蚊有一樣餸加白飯加嘢飲。講真都好抵,最後我哋四個人嗌左五個餐.豬肚酸菜,對於鍾意食內臟嘅我真係冇得頂,唯一唔好嘅就係酸菜比平時酸,所以最後我都係食晒啲豬肚就算.雞腎,夠辣夠好食,超乎我嘅預期,下次嚟到一定會再嗌.蔥爆牛肉同四季豆,都係一啲唔少得嘅飯餸膽。夠鑊氣,調味好。值得一試.甜酸肉絲,同事極力推介,唔太酸有少少甜,整體來講呢個配搭好好食.去開佐敦嘅你不妨試吓!
雞腎,夠辣夠好食,超乎我嘅預期,下次嚟到一定會再嗌
去開佐敦嘅你不妨試吓!
四季豆
酸菜豬肚
蔥爆牛肉
辣椒雞腎
甜酸肉絲
2022-06-15 657 views
麻辣雞煲永遠都係吸引😍😍😍今晚老川皇無選錯😇😇上枱已經香噴噴,通知都會等香味一出先會起筷😇😇😇雞肉又滑。連雞皮都超香,麻比辣份量剛剛好。等最愛吃配料,洋蔥🧅是最愛,青椒🫑都不錯,最後同朋友半隻雞食滑,堅正🥰🥰🥰🥰🥰火爆豬腰、有萵筍,蘆筍、木耳,配上小辣,豬腰爽脆口,😍😍😍😍😍超正,其他配料都好好味,火喉又夠,不錯,再點了麻辣青瓜,微辣下食爽脆青口,口感非常正,最後再點了王老吉,解渴,清熱,不錯的選擇
麻辣雞煲永遠都係吸引😍😍😍今晚老川皇無選錯😇😇
2022-02-26 688 views
最近氣温急降又落綿綿雨,身體受濕凍影響,非常需要祛濕。到附近買完咖啡豆,店員推仲可以一試老川皇。同朋友每人叫左一個午餐,佢點餐雞煲,我就食酸菜魚。雞煲香辣唔嗆喉,雞件唔會煮得過火喉,青椒配以雞煲醬變得惹味,讚!酸菜魚魚塊嫩滑而且足料,只收六十蚊一個餐但唔係得三四塊魚片。唯可再改善之處係魚塊有淡水魚泥味,稍為扣分。

雞煲
2022-02-22
$60 (Lunch)
雞煲
2022-02-09 409 views
疫情期間想食啲川味菜路經行過佐敦呢頭,叫外賣,頂佢個肺,果份樟茶鴨例牌仲少伴碟,例牌又冇肉,得啲骨,又乾,佢仲拎隻未製成嘅急凍鴨俾我睇,細過手掌,仲話自己啲鴨細隻啲$62
樟茶鴨
TakeAway
2021-11-18 577 views
無辣不歡的我去朋友推薦我嘅呢間川菜食!!試咗肥腸同鐵板魷魚 ,叫左小辣 ,無咁辣得嚟都好香好惹味 !滋滋聲 !系油左少少 ,但可以送幾碗飯 有朋友吾食得辣叫左個酸菜魚! 超多魚超滑又勁大兜 真系好低食!個酸菜湯底無得頂吖豆角送飯又系一流 嘢食好食 ,始終呢D鋪衛生系有dd 差 ,因為坐低枱面仲系痴笠笠 俾既餐具仲有漬。。希望加強清潔~要讚下係服務員都態度唔錯,要咩都會好快俾我地會再黎 宜家疫症好少話開到10點後 所以好好把握有得食好西嘅機會
無辣不歡的我去朋友推薦我嘅呢間川菜食!!

個酸菜湯底無得頂吖

豆角送飯又系一流

• 酸菜桂花魚
2021-09-08 668 views
間野食嘢冇乜問題,但係汽水好貴要$17蚊1罐,食完睇番先知真係估佢唔到,環境就一般,怪就怪自己冇睇Menu以為最多都係10 $汽水。其他都冇乜特別除咗飲品其他都可以試
間野食嘢冇乜問題,但係汽水好貴要$17蚊1罐,食完睇番先知
口水雞
2021-09-02
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
口水雞
2021-09-04 463 views
叫左兩個菜…味道可算合格…回鍋肉可以再幹身少少…會再反去食!不過店員有時唔帶口罩!呢個可以改善!叫左兩個菜…味道可算合格…回鍋肉可以再幹身少少…會再反去食!不過店員有時唔帶口罩!呢個可以改善!叫左兩個菜…味道可算合格…回鍋肉可以再幹身少少…會再反去食!不過店員有時唔帶口罩!呢個可以改善!叫左兩個菜…味道可算合格…回鍋肉可以再幹身少少…會再反去食!不過店員有時唔帶口罩!呢個可以改善!叫左兩個菜…味道可算合格…回鍋肉可以再幹身少少…會再反去食!不過店員有時唔帶口罩!呢個可以改善!
川式回鍋肉
2021-09-03
$100 (Tea)
川式回鍋肉