早前係openrice見到i kitchen 好評如潮,最出色係佢會將食物融入畫中,所以今晚得以前來試下!店內裝潢以黑色為主打,配上柔和的燈光,份外有浪漫情調,岩哂同男朋友談心頭盤先黎一個開胃既菜式,味道清新,帶有絲絲的酸味,配上鮮甜爽口的蝦肉,令人胃口大增再黎一款小食,香脆可口,非常惹味另一款小食都非常精緻,蛋餅配上薯仔唔太乾身,配上兩小塊辣肉腸調味,簡直係perfect match緊隨住既係餐湯,蕃茄湯非常濃郁,但因為我本身比較怕蕃茄既酸味,如可略略中和湯既酸味,相信味道更佳至於廚師推介既甘荀湯,不但用料十足,而且係湯上畫上蜘蛛網,非常迎合黎緊Halloween 既主題食完一輪,終於去到主菜啦呢個主菜相當有驚喜,因為我本身對於豬係有所保留,因為要煮得好食其實相當不容易,但呢個豬口感嫩滑,內裡有層蘋果醬,食落去甜甜的,外層酥皮亦相當鬆化,強烈推薦各位一試牛柳淋度剛好,鵝肝肥美,若鵝肝再煎脆一點就好!這個甜品會否太漂亮簡單既雪糕蘋果批竟可做出美麗既圖話,大廚真係鬼夫神工呢個跟餐甜品都好有誠意,絕對冇因為跟餐而馬虎了事今晚真係真係好滿足,無論無視覺,聽覺,味覺都照顧周到,期待下次既驚喜

洛神花鮮蝦凍
再黎一款小食,香脆可口,非常惹味

芝麻雞翼

辣風腸薯仔蛋餅

雜菜蕃茄濃湯

甘筍湯

食完一輪,終於去到主菜啦

酥皮焗極黑豬肉眼

牛柳淋度剛好,鵝肝肥美,若鵝肝再煎脆一點就好!
香煎厚切鵝肝伴牛柳

這個甜品會否太漂亮
簡單既雪糕蘋果批竟可做出美麗既圖話,大廚真係鬼夫神工
焦糖蘋果批伴雲呢拿雪糕

呢個跟餐甜品都好有誠意,絕對冇因為跟餐而馬虎了事
檸檬慕士

凍朱古力
2017-09-27
$335 (Dinner)
洛神花鮮蝦凍
芝麻雞翼