2019-02-08
今日約咗個非常食得辣嘅大胃王食晚飯,所以我已經估到佢會想食麻辣火鍋,搵餐廳時見到依間開張無耐嘅四川串串鍋,仲要係限時任食,而且位於旺角,位置都相當方便我哋,就二話不說揀咗佢啦。首先雖然店面唔大,但環境乾淨,而且食物嘅選擇亦都非常多,雪櫃入面自取嘅食物非常多選擇,各丸類、菜類、肉類以及麵嘅種類都好多。飲品同甜品嘅選擇都有好多,仲有比較少見嘅飲品揀。而除咗有雪櫃擺放嘅食物外,各枱面上都放咗可以揀選其他肉類、海鮮同湯底嘅點菜紙。湯底方面我哋就揀咗中麻辣同胡椒酸菜豬肚湯,麻辣嘅中辣辣度非常夠,胡椒酸菜豬肚湯就味道啱啱好,連埋酸菜食好惹味。雖然湯底夠味,但餐廳都有好多醬料提供。本人就覺得辣椒牛肉同蕃茜牛肉都好好味。魷魚都出色,爽口彈牙。追加配料嘅安格斯牛肉非常出色,我哋都不停encore。最後食返個薯粉同甜品真係非常飽。埋單人均只需要$176.5,通常食依種四川串串麻辣鍋都比較貴,依間可以限時任食,又抵食又好味,一定會再黎幫襯。
雖然湯底夠味,但餐廳都有好多醬料提供。
本人就覺得辣椒牛肉同蕃茜牛肉都好好味。
魷魚都出色,爽口彈牙。
追加配料嘅安格斯牛肉非常出色,我哋都不停encore。
最後食返個薯粉同甜品真係非常飽。