2018-03-25 145 views
今日去行玉桂山,所以一早到左海怡半島,見到MX, 入去試下佢個龍蝦湯螺絲粉早餐。龍蝦湯螺絲粉配上切片的香腸真是一款很好的組合。湯底係龍蝦湯,夠濃夠味,不是溝水稀稀的。 香腸煎到小小燶,帶出一點香味,與龍蝦湯平分秋色。螺絲粉軟硬適中,不會因為浸在湯裡而淋啤啤,咬落有彈性。粗麥包健康有益,適合緊張的香港人,搽上煉奶,味道一流。我個人習慣係去任何快餐店食早餐多士都一定要搽煉奶。奶茶應該係機沖,因為個面太多泡,有礙觀瞻。魚柳太太太太咸,好難入口。而且沙津醬太少,不能中和魚柳的咸味。魚柳係這個早餐的一大大敗筆。而且店內環境好嘈好熱。嘈係因為在餐盤回收處工作的店員好大力去放/丟啲刀叉、碟和盤(唔知係咪發脾氣)。熱係因為人多但空氣唔流通,店內與商場我估差兩度。

奶茶應該係機沖,因為個面太多泡,有礙觀瞻。