2018-05-28
<老川皇 夠香夠味既四川菜>🌶香港人越黎越鍾意食辣野 其中當然有四川菜 .呢間老川皇其實有三間鋪 因為我鍾意食辣既關係 其實佢另外兩間喺油麻地既鋪我都食過 🤣 今次黎到佐敦食 都一樣甘好味 整體食物炒得好香又夠味 好正😁🍴鮮辣童子雞 🌶🐥 98 蚊同辣子雞用既雞肉一樣 都係切到好碎 連埋筋骨既雞肉🐤但用既係青椒炒 仲有大葱 同少許紅椒 所以佢既水份會多番少少😄 雞肉嫩滑同比較juicy青辣椒本身都幾辣下 所以有d辣味滲落雞肉入面就剛好🐥 忍唔住食完一舊又一舊🍴鐵板魷魚鬚90 蚊🦑第一次喺川菜店食鐵板 仲要魷魚鬚🦑 一上枱sasa聲熱辣辣 有洋葱 大葱 辣椒 胡椒等等 魷魚比較幼身 好香口 同彈牙 🙂好香好入味🍴白菜豬肉餃 32 蚊 8 隻🥟應該係自家包既餃子 餃皮比較薄身 感覺有d似港式水餃 入面都幾多白菜 同豬肉蓉 豬肉味濃 🐖 最正係浸左麻辣湯汁 d辣椒係香辣嗰種 連埋入面既豬肉蓉一齊食都唔錯🌶Score 平均分 <7.7/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻Va
🍴鮮辣童子雞 🌶🐥 98 蚊
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#泰瀛
佐敦吳松街141 號地鋪
~~~~~~~~~~~~