2023-11-07
餐廳係浩海立方•深游館入面,晏晝係買票參觀,夜晚搖身一變做餐廳。打卡位一定係4支圓柱形既萬花筒,入面有唔同大細既水母同變色既燈光,因為好多鏡反射,所以搵岩角度就會影到好多好多水母。⭐️美國粗薯條配自家製松露醬 $78薯條到既時侯我地係水母萬花筒影緊相,職員貼心提我地薯條到左,我地影多左幾分鐘先番位,薯條都外脆內軟,熱辣辣食應該仲好食,黑松露醬味道濃郁。⭐️火腿野菌黑松露意粉 $198重芝士既邪惡意粉,所以食落芝士味比黑松露味出,面頭有芝士脆脆同乾火腿,味道咸香。要趁熱食,凍左會痴埋一舊。⭐️慢煮加拿大帶骨豬鞍 $298擺盤有心思,豬鞍幾厚身,切落實實地但食落口感唔算柴,但冇乜豬味,邊邊脂肪幾多 ⭐️Blueberry Bliss Cheesecake with Japanese ice cream $148Cheesecake口感幾軟滑,但藍莓味淡,餅底偏腍。雪糕質感似雪芭,奶香味濃。⭐️House Wine $88提子係Sauvignon Blanc,聞落淡淡花香味,飲落幾fruity。⭐️Lychee Cider $88飲落好香果味,酸酸甜甜幾好味。
⭐️美國粗薯條配自家製松露醬 $78
⭐️火腿野菌黑松露意粉 $198
⭐️慢煮加拿大帶骨豬鞍 $298
⭐️House Wine $88
⭐️Lychee Cider $88
飲落好香果味,酸酸甜甜幾好味。