2023-07-05
餐廳位於金鐘站附近,幾方便。一入到餐廳,已覺得餐廳環境好亮麗,以黑白灰為主,感覺好型格,更帶點英倫風格,尤其有一單車懸掛係磚牆上,好感受到優閒,放輕鬆嘅生活態度,屬超夢幻號餐廳類型!餐廳更設有室內及室外地方,室外更可望到海景,感覺更Chill,打卡一流,真係最強儀式感blogger聖地🤩!🌟 龍蝦Egg Benedict $198好少見Benedict 可配龍蝦,故決定一試。鬆餅夠曬鬆軟,帶點點香脆,而雞蛋十分流心,再配上自家製蛋黃醬,整體口感好夾,十分豐富。蝦肉肉質爽口彈牙,好食!🌟 Chicken Pancake $118班㦸即叫即焗,大概等咗20分鐘。班㦸十分鬆軟,有點棉嘅感覺,蛋香味亦好重,面頭有雞肉、蘑菇及黑松露奶油,未食已聞到好香咸香味!食落三者味道好夾,仲要熱辣辣,好好食!🌟 豬肋骨.魷魚 $208豬肋骨份量十分足料,有3大舊,骨與骨之間嘅肉香味濃郁,佈滿酸甜嘅燒烤醬,好食。仲有炸魷魚鬚,炸得好香脆,不油膩!🌟 The BRICK LANE®️ Iced Chocolate $52濃濃嘅朱古力味,好可口,好好飲,最重要係唔會太甜🥹!🌟 Iced Latte Tiramis
🌟 龍蝦Egg Benedict $198
🌟 Chicken Pancake $118
🌟 豬肋骨.魷魚 $208
濃濃嘅朱古力味,好可口,好好飲,最重要係唔會太甜🥹!
🌟 Iced Latte Tiramisu $50
Tiramisu嘅飲品第一次試,好特別,偏苦一點,但好飲☺️。
🌟 草莓歌劇院蛋糕 $58
一層草莓,一層朱古力醬,一層榛子果仁,口感十分有層次及豐富,食落又唔會太甜,做飯後甜品岩曬☺️!