2021-08-07
今日去試食金記,呢間餐廳喺香港仔平時都有唔少人排隊,廣告方面都做得唔錯,本身又俾人一種高級茶餐廳嘅感覺,所以今日一早特意去試。排隊約10分鐘,餐廳室內裝修其實同普遍冰室、茶餐廳都差唔多。衛生方面有少少唔理想,縱使在新冠肺炎疫情之下,餐具依然要自己喺櫃桶裏面攞,又冇熱水俾人616,就好似平時茶餐廳咁樣,有傳播疾病的風險!所以大家應該問侍應攞一杯熱水清洗餐具🤔整體都同普通嘅冰室、茶餐廳係冇分別嘅。今日嗌左三份美式雜扒套餐,等待嘅時候心情非常之興奮,不一會兒,套餐已送上,賣相吸引。有樣嘢大家要留意,如果叫鐵板套餐,要飯係冇薯條😬係同其他嘅餐廳唔一樣嘅。本身都好開心嘅,因為真係期待已久,但係佢嘅嘢食真係太難食啦😭😭😭😢😢😢鐵板套餐嘅所有嘢食,例如肉丶薯條等,其實都係返熱嘅,冇一樣係即整嘅,就算食大家樂、美心,別的餐廳都係即叫即整。金記嘅感覺反而係煮咗好耐之後用微波爐叮一叮,跟住再俾你食😔 應該係早市買剩嘅豬扒丶牛扒再喺午市返熱比客人。金記係啲方面真係零分😖食物質感好似佳寶 :/總括而言,金記嘅價錢其實都屬於係中上位,去食扒房都差唔多,我建議大家千祈唔好叫金記嘅鐵板套餐,不如節省一些再去扒房更好
整體都同普通嘅冰室、茶餐廳係冇分別嘅。
總括而言,金記嘅價錢其實都屬於係中上位,去食扒房都差唔多,我建議大家千祈唔好叫金記嘅鐵板套餐,不如節省一些再去扒房更好啦😤又或者去shake shack 食漢堡包都係唔錯嘅選擇😍
真係好似發咗一場惡夢咁
(每一個餐各$98另加$3嘢飲,一共叫咗三個餐☹️)