2025-02-19
趁小朋友學校假期,約埋朋友一家去中環AIA 燒錢。玩完搭天星過尖沙咀。 去到海港城又話要去玩具反斗城~放晒阿媽啲電!正當我地大人腰酸骨痛想早啲搵間餐廳之際,就喺玩具反斗城前面有間裝修唔錯嘅泰國餐🇹🇭。門口餐牌仲做緊4人套餐。唔諗咁多攞飛食飯!唔洗等好耐有張大枱俾我地,環境舒服,座位好寬敞。香茅椰糖烤串雞翼呢隻雞翼烤得非常出色!表面平平無奇,一拎上手已聞到香噴噴嘅椰香,無諗過烤雞翼會肉嫩多汁,仲要微微脆口!老實講,食一隻真係唔夠。招牌海南雞飯真係無得輸!我地一家好鍾意食海南雞,食過唔少餐廳嘅海南雞飯,並唔係時時會食到唔肥、唔油、又香又滑又大大碟嘅海南雞。auntie MALAY 嘅海南雞飯,令我念念不忘。啖啖肉都嫩滑,加埋佢嘅醬汁同雞油飯。小朋友好快就清晒碗飯!大蝦冬陰功份量好足,料好多!酸酸辣辣好開胃,大蝦新鮮無死實實,大既分到6碗。小食拼盤值得推介,串燒同豬頸肉好好食,好香好入味。蝦餅同肉碎生菜包正正常常。泰式奶茶~好正!話梅蜂蜜梳打~正正!餐飲包檸茶檸水,加錢可以轉特式飲品。我見泰奶有推介,即刻點杯試試。超讚!我哋仲叫咗大蝦雞絲喇沙、椰香青咖喱雞。份量好足,套餐款式多,地方闊落鬆動
唔洗等好耐有張大枱俾我地,環境舒服,座位好寬敞。
香茅椰糖烤串雞翼
招牌海南雞飯
大蝦冬陰功
泰式奶茶~好正!話梅蜂蜜梳打~正正!
我哋仲叫咗大蝦雞絲喇沙、椰香青咖喱雞。份量好足,套餐款式多,地方闊落鬆動。我哋會再嚟㗎!
招牌海南雞