2019-02-26 135 views
之前成日經過呢邊都畀呢間川菜嘅招牌吸引, 大大個招牌,用上川菜慣用嘅辣椒紅色, 今日終於有人陪我去食。店內裝潢還好摩登,食客應該有一半係國內同胞, 睇咗餐牌,叫了食川菜必食嘅水煮牛肉,回鍋肉,手拍青瓜。手拍青瓜要少辣, 賣相精美,青瓜爽脆,加上麻辣花椒,香口醒胃。回鍋肉, 份量大, 豬腩肉炒到脆卜卜,油脂迫了出黎,不覺肥膩。 高麗菜,雞蛋, 辣椒,大蔥等吸收了豬油香,豆瓣醬,非常惹味。水煮牛肉一上場就佔據了桌子大面積, 好紅好壯觀,裏面有大量牛肉,金針菇,水晶粉。 牛肉麻辣滑嫩,夾極都仲有,好抵食。滿足一餐。

手拍青瓜

回鍋肉

水煮鮮牛肉

滿足一餐。
$200 (Dinner)
手拍青瓜
回鍋肉