2023-06-19
(Starter - Scottish Razor Clam A La Plancha.)聽朋友講話呢間質素好好❕服務又好仲講到勁好食咁,今日同幾位朋友一齊來到呢度食,睇上去價錢又唔係話好貴,完全係合理的。平時係大排檔食蟶子都比較細❕今日好開心可以食到蘇格蘭蟶子❕原來可以咁有份量,裡面真係好多肉好肥美,質感爽爽地,另外仲食到獲氣味,幾好幾好❕(Signature dish - 63C Egg, Lobster foam, Hokkaido Uni.)等左一陣間❕上菜速度都幾快,邊傾計邊等既時間好似都係一陣子❕呢個蛋都幾吸引,好鐘意食個溫泉蛋,估唔到都有喜感,食到有甜焦糖味❕佢外面既醬汁都非常好食❕朋友係無介紹錯 (A signature dish - Lobster Espresso.)用杯子盛裝既湯❕賣相認真特別,見到差不多每一枱都有,我地一定要試下啦,佢仲有一粒龍蝦肉,都比足料❕又有湯又有肉,味道上龍蝦味真十足❕平時係外面真係飲唔到咁高質的❕最有趣係上層係泡沫❕有咖啡味,好有趣 (Starter - Hokkaido Uni, 36-hour US Prime Beef Short
聽朋友講話呢間質素好好❕服務又好仲講到勁好食咁,今日同幾位朋友一齊來到呢度食,睇上去價錢又唔係話好貴,完全係合理的。平時係大排檔食蟶子都比較細❕今日好開心可以食到蘇格蘭蟶子❕原來可以咁有份量,裡面真係好多肉好肥美,質感爽爽地,另外仲食到獲氣味,幾好幾好❕ (Signature dish - 63C Egg, Lobster foam, Hokkaido Uni.)
(Starter - Hokkaido Uni, 36-hour US Prime Beef Short Ribs.)
牛排係用木炭烤出來❕真係好巧巧夫❕加埋佢醬汁一齊食個感覺又唔同左 (NZ Tua Tua Surf Clams, Vino Blanc.)
食到有白葡萄酒同大蒜❕佢係紐西蘭北寄貝,每一粒都香甜又大隻,隻隻都好有份量,我地就用麵包食埋啲醬汁❕仲好食❕廚師製作好出色 (Mud Crab Roe & Meat, Garlic Rice.)
食左幾款小食❕係時侯要食吓飯,我諗外國人經常會食這種飯❕裡面都係泥蟹籽和肉,同埋上網見到有好多人都食,我地梗係都有preorder定,果然無得輸❕啲米飯是越光米❕全部都充滿著蟹肉❕有水準❕好似去左外國咁