2019-01-12
聖誕新年的日子,特別多行商塲,去到邊自然食到邊, 見到金牌小龍,除咗有小籠包同我至愛嘅鍋貼,仲有招牌台灣牛肉麵,於是就揀咗佢🤩🤩🤩坐低睇下餐牌,點心小吃都有好多選擇,而且價錢仲好實惠,滷水麻辣,冷盆熱食,鹹甜包點都很有特色,引得我樣樣都想食,成張枱也放得滿滿🤪必食推介,爽肚脆嫩入味,厚薄均勻,少麻少辣極之開胃,大愛啊。手撕雞、清新青瓜、涼拌粉皮,拌著芝麻醬哪有不好吃,正👍👍👍不負眾望,片片牛肉腍滑輭熟,入味非常,紅燒湯底配合滑嘟嘟麵條,必食之選。小籠包跟預期一樣,上枱時熱氣沸騰,每次入口一定要小心翼翼,新鮮即蒸一人一籠也不多呢🤪蝦仁燒賣原來係小籠包嘅變奏,在小籠包上釀入原隻蝦仁,賣相味道即時升級。韮王鍋貼$38.-六隻 ,焦香底皮入口香脆,咬落卻滲著韮王獨特的草青香味,軟軟外皮包著適量肉肉,層次由軟至脆,由韮菜香至肉汁,相當不錯。點心麵食一浪接一浪,一口暖暖熱茶,消滯解膩,歇歇腳,食飽飽就在金牌小龍👍👍👍
麻辣金錢肚
雞絲粉皮
手撕雞、清新青瓜、涼拌粉皮,拌著芝麻醬哪有不好吃,正👍👍👍
台灣紅燒牛肉麵