2024-12-12
大圍其實有好多好嘢食,唔知有大商場仲有好多小店舖頭好值得大家去食。今次我就走咗去大圍嘅一個小巷位置有間好有氣氛嘅居酒屋居酒屋其實面積都細有兩層嘅位置,樓上位置仲有得唱K搞私人派對就啱晒啦~而嘢食嚟講,佢嘅質素都好唔錯,好啱同朋友約埋一齊喺度食飯傾偈。🌟土佐豆腐呢個豆腐非常之特別,佢嘅外皮係非常之酥脆,炸得好香口,再加上佢嘅汁同埋配料,令到成個口感好豐富。🌟鹽燒牛舌葱串燒而佢嘅串燒都好出色,當初我最鍾意一定係佢嘅牛舌。佢嘅牛舌非常之煙靭,而且調味好出色,一咬落去唔會好硬,反而好有口感,加埋佢嘅調味令到串燒滋味十足。🌟鹽燒雞皮串燒 雞皮串燒我都係好鍾意食,雖然非常之肥🤣但係最正一定係食雞皮嘅油脂,將雞皮燒過,令佢嘅油脂逼出嚟,調味唔需要太豐富,但燒得一定要好有技巧,呢個我都滿足!🌟雜錦天婦羅天婦羅嘅份量好多,有三隻蝦,同埋不同蔬菜。佢炸得恰到好處,唔會太厚粉,但又食落好酥脆!🌟鰻魚炒飯最尾我仲叫咗佢嘅炒飯,呢個鰻魚炒飯味道好好,而且當中仲有好多舊鰻魚喺裏面。食得出嗒嗒既滋味
🌟土佐豆腐
🌟鹽燒牛舌葱串燒