2024-12-02 95 views
成個大圍泰國菜都唔超過10家,呢度住宅隔離有一間新開。巴馬火腿牛油果雜菜沙律平時食西餐,巴馬火腿沙律都要百幾起,呢度83幾蚊仲大份過出面,街坊價。見佢咁正有牛油果又有巴馬火腿,即刻點啊,冇諗過會咁大碟, 疊到好高。份量三至四人吃都可以,巴馬火腿有六七塊,完整大大塊,配合一口甜甜的車厘茄,一口濃郁的芝士,成件事好滿足。👍柚子代替咗牛油果,大粒新鮮好多粒Menu上有鹽燒魚係我鍾意食嗰條魚好似好正,留返下次食晚餐再試泰式燒雞扒飯配蔥油汁,送檸檬茶檸檬水。雞扒勁大嚿,有兩塊,底下仲有一塊嫩滑的雞扒。雞扒好似好普通值得一讚入邊好Juicy,做到食落口好濕潤,特別在於塊皮燒到好似乳豬層皮咁脆卜卜好香口,點啲蔥油汁好好食,唔會好膩。蔥油碳燒豬扒配白飯(可轉泰式辣汁) 無估到佢整到咁大塊,下面嗰塊一樣咁大,仲大塊過面! 燒得啱啱好,啲肉都係Juicy,燒豬扒本身好入味,建議唔需要再點蔥油汁。送個白飯已經好滿足! 重點要提佢塊豬扒都係兩大塊!環境坐得好舒服有梳化位,全部都係大枱幾個人坐有幾幅泰國畫藝術品掛咗喺牆點綴,成個氣氛環境都好精神。
成個大圍泰國菜都唔超過10家,呢度住宅隔離有一間新開。

巴馬火腿牛油果雜菜沙律
柚子代替咗牛油果,大粒新鮮好多粒

蔥油碳燒豬扒配白飯(可轉泰式辣汁)

環境坐得好舒服有梳化位,全部都係大枱幾個人坐
有幾幅泰國畫藝術品掛咗喺牆點綴,成個氣氛環境都好精神。