2023-11-07 115 views
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 大圍圍方 - 流口水重慶麵館 & Kew+ Cake ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 最近去咗大圍圍方行街兼食晚飯見到呢間《流口水重慶麵館》雖然keep 住有人龍 但係都好快入座我等咗5分鐘左右就可以入座啦~💠流口水招牌米線 $91.0湯底我揀咗火鍋麻辣湯 小辣麵底都係揀我最愛嘅米線另加芫茜 $4 、加底 $18.8食落去真係好似食緊打邊爐嘅麻辣湯底米線入面嘅餸多款種類 例如鵪鶉蛋、牛丸、豬紅、雞肉、魚蛋不過略嫌每樣太少💠時令油菜 $20今日係生菜 正常發揮嘅蠔油生菜不會太油 💠招牌手打檸樽茶 $30店舖入面有平時茶餐廳檸檬茶同手打檸檬茶選擇我想飲吓手搖飲品 就揀咗手打檸檬茶飲落去真係有少少嘅檸檬果肉微微酸酸地 幾正不過都係一杯沖唔滿 上枱份量只有杯的3/4食完正餐過埋隔離《Kew+ Cake》食個甜品先雖然同一間店下,但係裝潢設計帶點少女風點咗水果蛋糕 💠雜果蛋糕 奇異果、芒果、士多啤梨都喺同一個蛋糕入面加埋軟綿綿海綿蛋糕 幾好食🤤💠草莓蛋糕同樣係蛋糕嘅草莓蛋糕就稍微遜色整體食落比較酸 比較推薦雜果蛋糕◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.📍 流口水重慶麵館

最近去咗大圍圍方行街兼食晚飯
見到呢間《流口水重慶麵館》
雖然keep 住有人龍 但係都好快入座
我等咗5分鐘左右就可以入座啦~

💠流口水招牌米線 $91.0
湯底我揀咗火鍋麻辣湯 小辣
麵底都係揀我最愛嘅米線
另加芫茜 $4 、加底 $18.8
食落去真係好似食緊打邊爐嘅麻辣湯底
米線入面嘅餸多款種類
例如鵪鶉蛋、牛丸、豬紅、雞肉、魚蛋
不過略嫌每樣太少

飲落去真係有少少嘅檸檬果肉
微微酸酸地 幾正
不過都係一杯沖唔滿 上枱份量只有杯的3/4

食完正餐過埋隔離《Kew+ Cake》食個甜品
雖然同一間店下,但係裝潢設計帶點少女風
點咗水果蛋糕
💠雜果蛋糕
奇異果、芒果、士多啤梨都喺同一個蛋糕入面
加埋軟綿綿海綿蛋糕 幾好食🤤

💠草莓蛋糕
同樣係蛋糕嘅草莓蛋糕就稍微遜色
整體食落比較酸
比較推薦雜果蛋糕

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍 流口水重慶麵館 (大圍)
大圍車公廟路18號圍方5樓521號舖
📍 Kew + cake (大圍)
大圍車公廟路18號圍方5樓521號舖

#hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #hkblogger #hkkol