2021-06-10 432 views
大圍食店林立,絕對係兵家相爭之地,出色既食店一街都係,但一問朋友佢竟然推介我去村屋果頭既一間望落平平無奇既小店🤔——————🐽 蒜醋黃瓜配貓耳朵入座後先試試小食,份量黎講算好大碗,比譚仔既拍青瓜份量足足多一倍!味道亦唔錯,蒜味突出🐽 煉奶金磚咖央西多西多真係好邪惡,而黎間既粒粒西多亦十分出色,每粒size岩岩好,炸到外面扑扑脆,襯番煉奶一齊食好夾🥰🐽 卜卜脆油渣麵一上枱即試湯底,蝦米香味好重亦好濃厚,感覺真材實料!油渣亦如奇名真係好卜卜脆,炸得好乾身😆🐽 鮮蠔仔肉碎番茄蓉湯麵蠔仔粥就見得多,但用蠔仔黎煮麵就真係非常小見,中要用埋番茄蓉做湯底真係小之有小!陣係飲個湯底已經好出色,有濃香番茄味,亦有蠔仔既鮮味,夾埋肉碎令到整碗麵一d都唔單調!

——————

🐽 蒜醋黃瓜配貓耳朵

🐽 煉奶金磚咖央西多

🐽 卜卜脆油渣麵

🐽 鮮蠔仔肉碎番茄蓉湯麵

2021-06-06
$50 (Tea)