2024-08-10
呢間食店長期都咁多食客幫襯,除了大件夾抵之外,最重要系好食,口味夠地道。位於大圍站對出嘅大圍小食,最少幫襯咗十幾年,佢個魚蛋、燒賣仲攞過獎。如果鍾意食辣,必定要去試佢個秘製辣醬,好惹味,辣得好過引,食過系會掛住嗰種好食。阿媽話今晚有幾位內地既親戚嚟屋企作客,叫我打幾個外賣加菜,即刻諗到香港地道小食,每款買D,呢個大雜匯不得了,煎釀三寶、辣魚蛋、燒賣、串燒、豬大腸、牛拍葉、生菜魚肉、土魷、鹵水、生炸大雞脾,臭豆腐,水魷....等,個個食到樹起手指公,吃光大圍小食,反而剩咗阿媽煮嘅菜😂。佢地話有食過香港既街頭小食,但無見過份量咁足咁大件,煎釀三寶件西蘭花大大梳,魚肉大大片,狗仔粉超足料,豬頸肉串燒勁爽,豬大腸外皮炸得好香,魚蛋彈牙,仲叫我教佢地點去,自己要再去掃1次貨,因為我每款小食要1份,佢地唔夠喉。