2024-02-05 149 views
2024年1月17日 星期三早排行經大圍嘅時候發現積存街呢到開咗一間新嘅越南菜餐廳,淨係見到門口已經覺得好特別,裝修得幾有心思,所以一直都想過嚟試吓,到咗今晚終於有機會黎入到去發現原來餐廳有一邊牆畫左一幅好大嘅畫,完全感覺到越南嘅氣息,同餐廳好配合坐低咗再慢慢睇餐牌,見到都有幾多食物可以選擇,而且價錢都唔太貴,主菜甜品甚至街頭小食都應有盡有,所以我哋決定每樣都試少少點完餐等咗一陣,食物就開始送上,首先有炒粟米,應該加咗牛油落去炒,所以好香口,而且粟米好甜,食到停唔到口之後有米紙卷,外皮唔會好韌,點埋醬汁一齊食味道幾清新,而且裏面嘅大蝦好彈牙老婆要咗呢一杯pandan milk,上面嘅奶泡奶味好重,飲落去唔算太甜,而且幾滑溜添我就要咗Hot Calamansi Tea,上面有兩粒青檸,酸酸地幾入口,仲可以解去食物嘅油膩感,幾消滯呢一個係烤茄子,冇諗過份量都幾多,有成四五嚿,燒得幾香,上面仲加咗肉鬆,所以一齊食口感好豐富,味道都唔錯,茄子咬落去好腍最後仲有Pho Special X,裏面分別有牛骨髓、牛腩、牛丸等等,配料十分豐富,最特別嘅係成嚿牛骨髓咁上,每一啖食落去都充滿骨膠原,而且牛味
2024年1月17日 星期三

最後仲有Pho Special X,裏面分別有牛骨髓、牛腩、牛丸等等,配料十分豐富,最特別嘅係成嚿牛骨髓咁上,每一啖食落去都充滿骨膠原,而且牛味好濃郁,牛丸仲好彈牙添

埋單大約四百幾蚊,我哋兩個人食到勁飽
2024-01-17
$220 (Dinner)