2020-02-09
今日老公帶我試新野🤣最近都好少出街,難得今日約左朋友食飯,就黎大圍試下呢間新開既石燒餐廳啦😍地方都算易搵,就喺好多甜店舖既積信街近河邊👋🏻餐廳裝修好乾淨企理,簡潔得黎幾有日式風味,位置唔算多但都坐得幾舒服👍🏼唔算好迫仲可以同朋友傾下計☺️門口仲有部日式既販賣機,好似去左日本一樣😆選擇都係以牛為主,分別有唔同既部位,包括肉眼、西冷、牛舌同牛柳,實有一款啱你口味👏🏻唔食牛既仲有西班牙豚肉,仲可以自由選擇加帶子或虎蝦😋揀好左自己想食既餐點就可以俾錢同拎餐卷啦,之後就乖乖地等待食物既來臨😋我就叫左180g美國西冷,諗住一個女仔食唔到太多,點知黎到都好大塊,好有驚喜😍老闆介紹呢度既石燒板全部都係火山石製成,可以維持足夠既熱力煎熟塊扒,當然上菜既時候未係全熟,根據自己想要既幾熟就放喺塊板幾耐,越耐當然越耐,所以呢度有溫馨提示大家唔好掛住玩手機,要先好好享用食物🤣🤣🤣塊西冷好好味,唔會好難切,口感好滑唔係低級既茶記雜扒老公唔食牛所以叫左西班牙豚肉試下,因為新開既緣故老闆仲送左帶子同虎蝦俾我地以為專門食牛既舖頭豬扒應該無咁好食,點知幾有驚喜!老公話塊豬扒肉質勁嫩勁好食,仲話下次要再食😅隻虎蝦都好大隻(
老公唔食牛所以叫左西班牙豚肉試下,因為新開既緣故老闆仲送左帶子同虎蝦俾我地以為專門食牛既舖頭豬扒應該無咁好食,點知幾有驚喜!老公話塊豬扒肉質勁嫩勁好食,仲話下次要再食😅隻虎蝦都好大隻( 根本就係成塊扒咁長😂),帶子都唔錯,好新鮮好大粒👍🏼👍🏼👍🏼
除左扒,飯同沙律都係任添所以唔怕會唔飽,根本淨食塊扒都好飽囉😅老闆同侍應都好好人,性價比又高又抵食依家仲做緊買一送一優惠,四個人食都係$482,每人二百都唔使👍🏼下次一定再介紹朋友黎食👏🏻