呢間係位於大坑既茶餐廳,係佢對面仲有檔舊式茶檔,都係佢地既!但係天時暑熱☀️,我都係去有冷氣既茶餐廳食啦🤭營業時間係7am-4pm,我地去到已經近三點,都排左5-10分鐘!順興既滑蛋🍳一向都好出名,我最想食既係佢個滑蛋菠蘿包,可惜去左兩次都售罄😩😩😩 所以叫咗滑蛋豬扒飯! 我地叫完之後過左陣就cut單,準備佢地既週日假期🤣.滑蛋豬扒飯 $55 (包罐可樂)賣相一流😍 滿滿既滑蛋薄薄甘舖係飯🍚上面!滑蛋上碟時維持半熟狀態(有蛋汁),時間⏱掌握得超級好!滑蛋質地好滑溜,蛋味香濃,每啖飯都啱啱好有蛋配埋一齊食!好出色👍🏾.豬扒炸粉薄,輕輕炸到金黃色,但唔會覺得好油/好乾!豬扒🐖比較薄身,肉質嫩滑厚實,煮得恰到好處!調味方便都做得好好,唔會太咸!而且已經去左骨,切好一條條,方面一啖一舊,好細心!.重點❗️❗️❗️秘製熱油甜醬油加葱先係佢地既精髓,帶出成個飯既味道!飯既旁邊有一個小兜另上俾你,視乎個人口味!我自己就逐D加落個飯食,太多醬油反而會遮蓋左滑蛋既味道!醬油同滑蛋豬扒超級夾! 再加埋香蔥!全部加埋一齊食,口感豐富,味道一流既👍🏾.總結:暫時係我係香港食過最好食既港式滑蛋豬扒飯😍 P.S 姐姐好惡
滑蛋豬扒飯 $55 (包罐可樂)
滑蛋豬扒飯

重點❗️❗️❗️
總結:
暫時係我係香港食過最好食既港式滑蛋豬扒飯😍 P.S 姐姐好惡🤭 下次我一定要食到滑蛋菠蘿包😤
2020-07-12
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$55 (Tea)
滑蛋豬扒飯