2019-07-04
兩草- 大坑平民美食.大坑出名靚車多,美食多,但係喺貴價美食之間,其實有呢間平民小店。呢間馬來西亞美食hit左一排,今日終於唔洗點等可以試到!(雖然2pm入邊都仍然係滿座嘅).香煎脆邊煎蛋肉餅飯 $35煎肉餅超香豬肉味,肉質彈牙😇脆邊蛋有誠意地脆😍生蛋黃撈飯👍🏻飯本身撈左鼓油,亦慘有豬肉的油香!真心好好食🤭蛋炒豬腸粉 $20這是一碟非一般嘅腸粉!炒腸粉係鼓油色的,代表落左鼓油去炒,所以好香🤭。另有用煎蛋去炒所以好香蛋味,有蛋嘅腸粉皮煎得好香脆惹味!不過個人冇咁鍾意食咁重豉油味,覺得佳佳嘅煎腸粉先係最正~.斑蘭咖央多士 $20喺香港淨係諗到toast box同坤記可以食到正宗kaya toast🤔 宜家呢道都有,係斑蘭味的!😍切到薄薄的多士烘至非常香脆,Kaya係綠色嘅班蘭味,甜甜的,中間夾雜住濃郁鮮牛油味😭好邪惡但係好好食!呢間馬拉菜真心性價比好強!唔洗等一定要食!
香煎脆邊煎蛋肉餅飯 $35
煎肉餅超香豬肉味,肉質彈牙😇
脆邊蛋有誠意地脆😍生蛋黃撈飯👍🏻
飯本身撈左鼓油,亦慘有豬肉的油香!
真心好好食🤭
不過個人冇咁鍾意食咁重豉油味,覺得佳佳嘅煎腸粉先係最正~
斑蘭咖央多士 $20
呢間馬拉菜真心性價比好強!唔洗等一定要食!