2024-04-07
令你可以系煩囂中享受寜靜既話 我一定推薦你地去大坑😌 雖然呢到無銅鑼灣甘熱鬧 但近年有吾少餐廳進駐 令到呢到成為港島區既美食天堂🍴而呢間現代歐陸餐廳「Tipsy Restaurants & Bar」就系其中之一🇪🇺✨餐廳以摩登時尚裝修 型格得黎又有情調☄️ 開放式既廚房 可以睇到廚師們為你精心打造既食物🧑🏻🍳 另外仲有室外既位置 觀賞外圍既景色😌Angus Beef Cube Teriyaki with Cripsy Garlic $168見到大部份枱既食客都order左 我地都一樣🤤 餐廳利用炭燒網呈上 上枱個陣仲滋滋聲 令香味撲鼻而來🙊 牛肉味道濃郁 柔軟又多汁🥩 配上Teriyaki Sause 非常惹味🔥 建議夾埋炸左既蒜片一齊食 另一種層次感🧄Swimmer Crab Cake with Red Pepper Chutney & Sriracha $188蟹餅外脆內軟 蟹肉鮮嫩多汁🦀 仲要啖啖都系肉 口感勁豐富😍 第一次食用Chutney 上網search原來系印度甜酸醬 紅椒用左佢mix埋是拉差辣椒醬醃製過後 甜酸辣三種既既味道加埋好開胃😋Charcoal Grilled
Charcoal Grilled Wagyu M6 Sirloin $398
M6級既和牛西冷用上木炭🔥 為牛扒添加左獨特既香味 醉人既煙燻風味 而牛扒既肉質有彈性 肉味又夠濃🥩
Spanish Red Prawns Pasta (2pcs) $388
見到有西班牙紅蝦就心心眼😍 侍應話俾我知 廚師煮既時侯有輕輕壓過蝦頭 將紅蝦頭啲蝦膏用黎整意粉既醬汁🤤 蝦膏香濃甘甜 所以成個意粉都惹味十足 而蝦身肉味道都非常濃郁😋
Chateau Grand-Jean (Glass) $98
食牛扒必須配上紅酒🍷 呢款紅酒入口非常清新 充滿花香味 味道豐富協調
Fresh Green $78
利用左薄荷 青瓜 青檸 調配而成既Mocktail🍹味道非常清新 岩曬食完啲甘濃味既嘢refresh下個口腔😁