2021-07-30
大埔抵食牛排大埔都開左唔少排房,但高質又抵食既排房就真係唔多!今日黎到呢間係大埔翠怡花園既 牛扒 ミディアムレア ステーキ🤪呢間餐廳喺大角咀同新蒲崗都有分店架~如果想食都唔洗去到大埔咁入🙈首先會喺門口收銀位落單,然後店員會即場切大概重量既肉再喺客人面前磅埋先收錢!咁今次我同朋友就叫左肉眼同西冷,我地兩個都加左$28升級做套餐,咁就可以揀三款食物或者飲品~我就想飽肚啲,所以揀左沙律、白飯同溫泉蛋!肉眼我叫咗300g,因為牛扒係店員即場人手切,所以未必會好精準,咁我呢度大概280g,計返數其實$100都唔使~牛扒仲可以揀蒜油、洋蔥油同埋蔥油~我同朋友揀咗蒜油同洋蔥又覺得冇好大分別~點完餐之後,店員會俾個牌你,然後個牌響嘅時候就可以去拎餐,主角上到嚟嘅時候,佢會起塊熱辣辣嘅鐵板上面!聽到咁大塊肉喺鐵板上面燒嘅聲音都流晒口水,最好係可以自己控制幾成熟,我自己建議切好晒先,因為牛扒比較厚身,中間位置可能唔太燒倒,怕太生嘅朋友,要燒一燒牛扒中間~燒自己最鍾意嘅程度再點跟餐嘅牛扒醬,鮮嫩嘅肉質配埋香濃嘅燒烤醬,十分滿足!整體來講我同朋友都幾滿意今次嘅用餐體驗,美中不足嘅係,我哋叫嘅沙律落得太多芝麻醬
整體來講我同朋友都幾滿意今次嘅用餐體驗,美中不足嘅係,我哋叫嘅沙律落得太多芝麻醬,本身應該清爽嘅食物變到好膩,同埋西冷嘅筋位有啲多,都佔咗牛扒一部份嘅重量,唔鍾意食筋既朋友仔會覺得無咁抵~